Gallery

MORE FROM DE KUTTE KABINET: Drie nieuwe Haagse plannen voor Antillianen DUTCH AND ENGLISH TRANSLATION source versgeperst.com

de kutte kabinet racist dutch cocksucker

Versgeperst.com wetsvoorstellen Versgeperst Tweede Kamer paspoort NIEUWS Curaçao paspoortCURAÇAO – Drie Nederlandse politieke partijen lanceren vandaag een voorstel dat te maken heeft met rechten en plichten van Antillianen en het Caribisch deel van het Koninkrijk. De VVD wil een ander paspoort voor burgers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat schrijft Caribisch Netwerk.
De VVD wil dat Arubanen, Curaçaoënaars en Sint Maartenaren een aangepast paspoort krijgen om kansarme Antillianen makkelijker te kunnen weren. De PVV wil van de eilanden af en heeft plannen voor een wetsvoorstel dat het uitzetten van criminele Curaçaoenaars, Arubanen en Sint Maartenaren mogelijk maakt. De ChristenUnie stelt voor om een 151ste zetel in de Tweede Kamer in te stellen, bedoeld voor een vertegenwoordiger namens de openbare lichamen van Nederland: Bonaire, Saba en Sint Eustatius.
VVD-voorstel
Inwoners van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zouden volgens de VVD een aangepast Nederlands paspoort moeten krijgen. Aan de buitenkant van de pas moet duidelijk worden, bijvoorbeeld door de kleur van de kaft, uit welk land binnen het Koninkrijk de bezitter afkomstig is. VVD-Kamerlid André Bosman gaat dat vandaag voorstellen in de Tweede Kamer bij het debat over de begroting Koninkrijksrelaties.
Duidelijkheid
Hij wil daarmee bereiken dat meteen duidelijk is dat iemand afkomstig is uit Aruba, Curaçao of Sint Maarten, wat zelfstandige landen zijn binnen het Koninkrijk. Dat past in het verlengde van zijn initiatiefwetsvoorstel, ‘de Bosmanwet’, die kansarme Antillianen uit Nederland wil weren. Die wet stelt voorwaarden aan vestiging in Nederland voor inwoners van de drie andere Koninkrijkslanden. Curaçao zou bijvoorbeeld een paspoort kunnen krijgen dat aan de buitenkant donkerblauw is, in plaats van het donkerrood van Nederland. Aruba kan een lichtblauwe pas krijgen, net als de vlag van het land. In de kleurstelling moet de eigen identiteit herkenbaar zijn, aldus Bosman.
Eigen identiteit
Willen de landen per se het Nederlandse paspoort behouden, dan is dat voer voor een debat over de eigen identiteit die de Caribische landen binnen het Koninkrijk nu wel opeisen, aldus Bosman. Het andere paspoort dat hij voorstelt, geeft overigens dezelfde rechten als een ‘gewoon’ Nederlands paspoort.
D66: ‘ongepast’
D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold heeft geen goed woord over voor het VVD-voorstel om mensen uit de Caribische delen van het Koninkrijk een aangepast paspoort te geven. In een speech op een congres in Den Haag in het kader van 200 jaar Koninkrijk noemde Pechtold het VVD-plan om binnen ons Koninkrijk onderscheid te maken tussen Nederlanders ‘ongepast’.
‘Liberaal?’
Pechtold: “Waar is de liberale VVD gebleven? Sinds wanneer kijkt de VVD zelfs binnen ons eigen Koninkrijk naar iemands afkomst in plaats van naar de kansen van ieder individu? Het voorstel van de VVD is pijnlijk. Een aangepast paspoort voor mensen uit de autonome landen binnen ons Koninkrijk is foute symboliek. Dit voorstel mag wat mij betreft meteen in de papierversnipperaar”. D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi zal Bosman vragen welk doel zijn plan dient. Hachchi: “Mensen binnen ons Koninkrijk zijn allemaal Nederlander. De VVD bereikt niets met dit plan, behalve verdeeldheid zaaien. Ik ga Bosman oproepen zijn voorstel meteen terug te nemen.”
PVV-idee
De PVV is al jaren van mening dat Nederland alle banden met de Caribische Koninkrijksdelen zou moeten verbreken. Dit idee zal vandaag opnieuw op de agenda worden gezet door Sietse Fritsma. Daarbij wil hij dat het mogelijk moet worden criminele Antillianen en Arubanen in Nederland terug te sturen naar Curaçao, Aruba of Sint Maarten. Fritsma werkt aan een wetsvoorstel hiervoor. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt.
Rita Verdonk
Het voorstel sluit aan bij een plan van voormalig VVD-minister Rita Verdonk (Integratie) uit 2007. Dat beperkte zich echter alleen tot jongere Antillianen en Arubanen. Volgens het plan van Fritsma moet iedereen uit de Antillen of Aruba uitgezet kunnen worden, dus niet alleen jongeren. Hoe korter iemand in Nederland verblijft, hoe kleiner de strafmaat die volstaat om hem of haar te kunnen terugsturen, is de bedoeling. Juridisch is dit mogelijk, zegt het PVV-Kamerlid. Volgens Fritsma veroorzaken criminele Antillianen grote problemen in Nederland.
‘Meer zeggenschap’
De ChristenUnie pleit vandaag juist voor meer zeggenschap voor de 22.000 inwoners van Caribisch Nederland. Hij wil voorstellen om een extra zetel in de Tweede Kamer in te richten voor een afgevaardigde namens deze drie eilanden. Gert-Jan Segers zei vanmorgen in radioprogramma Goedemorgen Nederland dat hij het eerlijk zou vinden als de eilanden ook een stem hebben in de Kamer. Hij hoopt dat zoiets op langere termijn mogelijk zal zijn.
Meer hierover
Bosman: ‘Paspoortvoorstel moet leiden tot discussie’ – http://tinyurl.com/mofxvny
Bosman: ‘Paspoortvoorstel moet leiden tot discussie’
Ingezonden: ‘Eén paspoort, één kleur’

« Minder inkomsten reden ontslagen UTSWladimir Balentien onderscheiden in Japanse competitie »
38 reacties op “Drie nieuwe Haagse plannen voor Antillianen”
Jeroentje, op 28-11-2013 om 09:21 schreef:
Jullie haten makambas en Nederland.. waarom niet gewoon onafhankelijk worden?
Toen de PS de verkiezingen won hoorde ik van alle kanten dat Curacao snel onafhankelijk zou worden… ik hoor er niets meer over
R.Willems, op 28-11-2013 om 08:08 schreef:
VVD VERDOOLT EN RAAKT UIT DE KOERS VAN EIGEN BEGINSELEN.
R.Willems 28 november 2013.
Drie nieuwe Haagse plannen voor Antillianen.
Een Paspoort, één kleur.
Paspoorten voorstel moeten leiden tot discussie.
Dit waren de kreten van de laatste dagen.
Het Liberalisme van de huidige VVD en Andre Bos, wijkt zodanig af van de beginselen, dat men rustig kan spreken van een afdeinzende anomalie. Anders gezegd, van een afwijkende gezindte, een sekte! Waar is het Liberalisme van Prof. Mr. P.J. Oud en tijdgenoten zoals Prof. D. Simons, Prof. J. Witteveen, Mr. Van Riel en H. Toxopeus?
Mensen die toen durfden te beweren: Moderne Liberalisme is een oud beginsel in een nieuwe vorm en dat het Liberale beginsel in zijn uitgangspunt onveranderlijk is en een veerkracht bezit om zich telkens weer aan de tijd aan te passen. Het uitgangspunt van het beginsel van de vrije ontwikkelingsmogelijkheid van ieder mens, zonder uitzondering, en de bevordering van de zelfstandige kracht in de maatschappij en verdraagzaamheid.
Opvattingen van de huidige VVD-voorstel en mensen zoals Andre Bosman beleven kennelijk een geheel andere Liberalisme dat weg doolt van eigen beginselen en principes. Een Liberalisme, die berust op discriminatie, verachting en ‘gekleurde paspoorten’.
Waar is Prof Oud, Prof D. Simons en Witteveen, van Riel en Toxopeus met hun fascinerende
vooruitstrevend Liberalisme, dat het standsvoorrecht wel was afgeschaft en de inmiddels opgetrokken muur tussen de ‘bezitters en bezitslozen”, gesloopt dient te worden. Waar blijft de tijd toen Prof. Oud beweerde, dat de Liberale beginselen onveranderlijk zijn en enkel een oud beginsel is in een nieuwe vorm? Zal de huidige VVD of Andre Bosman het weten? Denk van niet. Hun Liberalisme is van een geheel andere orde, opportunisme, discriminatie, verachting en egoïsme!
Cpffie, op 28-11-2013 om 07:34 schreef:
Dit voorstel van Nederlandse politieke partij (pvv /vvd ) zaaid meer verdeeldheid. Een land waar nog feitelijk nog steeds sprake is van veel verdeelheid op omgaan vorming op werkvloer, school, binnen het koningsrijk enz. Nederland kan een voorbeeld nemen op Amerika USA waar mensen uit o.a. Puerto Rico, Hawai en US virgen eilanden gast vrij wordt ontvangen zelf als ze analfabeth zijn omdat ze allemal dezelfde rechten hebben net als Americanen van het vaste land ze hebben zijn gewoon Americaans burgers en hebben Amerikaans pasport. Waarom politiek Nerderland zogenaamd bang hier moet zijn voor 1 % foute eiland bewoners die hier dit jongens /puber hebben 1 hulpvtaag ze willen ook bijhoren help ons, begeleid ons naar werk, opleiding, huis, tuin en boompje. stoppen met dit uitsluiting cultuur
Makamba, op 28-11-2013 om 06:36 schreef:
Beste Chris, je commentaar over over residents en non residents is wel heel naïef. Te pas en te onpas en ook weer in deze discussie vinden (en dragen dat ook uit) Curaçaoënaars dat zij Curaçaoënaars zijn en geen Nederlanders, maar owé als het voor één of andere reden niet goed uitpakt. Dan zijn het plotseling allemaal Nederlanders en het verschil tussen residents en nonresidents is plotseling nonexistant.
En waar maken jullie je nou zo druk om, zeer recentelijk was (nadruk op was) er een Curaçaoese politicus die zijn Nederlandse paspoort in de sushibak gooide (heeft het later er wel weer uitgehaald) want ja hij moest toch wat hè, jullie noemen dat geloof ik “smoel so”.
Carlos Kort, op 27-11-2013 om 22:55 schreef:
MAKAMBA en NEGER, Zowel een kleurling kan zich als een Makamba gedragen of een Europese Nederlander kan als Neger benoemd worden, het is niet van de kleur bepalend. Het is een levens instelling en een bepaalde sociaal gedrag. Er bestaat er nog zo min een Makamba land al een Neger land. Ik las van het oude stokpaardje als over de slavernij gesproken word. Probeer eens het zelfde een jood bij te brengen en dan zal je de reactie wel zien. Als het om genocide gaat moet men heel gevoelig en voorzichtig te werk gaan en zijn woorden met respect kiezen. Het als een gezeur af te stempelen, is gewoon dom, dus dat betekend heeft nooit gelezen, en verstopt zich achter zijn eigen domheid, dus geeft toe dom te zijn. Dat de Nederlander tijdens de tweede wereld oorlog bloemen bollen gegeten had ik nooit als een gezeur afgedaan.Tussen 1500 en 1900 werden er 11.863.000 mensen uit Africa gestolen en tot slaaf gemaakt, ongeveer tussen 9.600.000 en 10.800.000 zijn levend aan gekomen, en hier word er over gezeur gesproken…Zijn jullie nog goed snik…??? Wat voor een slag mensen zijn jullie eigenlijk. Maar iets als een Bodybag word wel aangekaart en heel groot opgebouwd, terwijl er geen sprake van een bodybag was. Wel luister, wij donker kleurigen mensen zijn in een bodybags geboren ons leven was in het slaven verleden niets waard, heeft de Nederlander dat ooit opgeknapt….?? Nee hij heeft zijn hoed gepakt en is gewoon opgestapt zonder consequenties. Nu gaat het daar over, die criminelen weer terug te sturen naar het eiland waar ze vandaan komen. Vergeten jullie dat wij gestolen zijn geworden en naar deze werelddeel gebracht. Hoeveel Nederlanders op Curaçao kunnen papiaments praten…?? Van 100 misschien net 10, ook zij behoren zich aan te passen. Als alle Antilliaanse criminelen die in Nederland wonen en er uit gezet mogen worden omdat ze crimineel zijn, dan hoe kunnen er zoveel Nederlanders op Curaçao leven met dat Crimineel slaven verleden…?? Er wonen ca 80.000 Antillianen in Nederland onder een volk van 17 Miljoen, waaronder ik schat maar, een goeie 10.000 Antillianen crimineel zijn. Hoeveel Criminelen Nederlanders kunnen wij verwachten onder een 17 Miljoenen volk…?? Ik vind het achterbaks en achterlijk te geloven dat als je Curaçao op het vliegveld binnen komt dat er een rij voor Makambas is en een voor Antillianen bestaat. Hoe wil je weten als je niet daardoor bevoordeelt word, en dan hoor ik niets meer van jullie. Ja Jochem die brengt het wel op het punt, De Nederlander wil gewoon niet inzien hoe zeer hij Hitlers zijn system na doet en meer en meer op hem lijkt. Dat gezeur van Non recidents of kranchi vind ik heel huichelachtig, het gaat de Makamba alleen maar daar om dat het hem stoort dat alle wetten voor alle mensen gelijk zijn en daar kan hij niet mee leven. Ik heb jullie verergerde gezichten gezien bij Kranchi en de Emigratie omdat jullie net al alle anderen op jullie beurt moesten wachten. Zo zeer zijn jullie verwent met voorkeurende behandelingen. Nu worden jullie als alle anderen mensen behandelt en dat doet pijn. Ik woon al zo vele jaren in het buitenland Zwitserland en weet niet eens wat een BSN Nummer is. Bij mij is er wel een plaatsje voor een personen Nr. maar het is leeg, ik zal mij daar omtrent informeren.
Ik zou graag willen weten of Mr Bosman een jood is, en of hij zich ook nog zo fijn zou voorkomen als men op zijn jas een gele Jodenster aan naait. Ik geloof Hitler zou echt tevreden zijn met jullie Nederlanders. Als ik alles zo lees zou Hitler in Nederland wel heel erg bemind moeten zijn, maar het toe geven is wat anders. Als Zuid Afrika volgens de Nederlandse wensen al deze Criminele racistische Nederlanders het land gewoon hadden uitgezet was er groot een geschreeuw en een opstand gekomen….??? De Nederlander toont in de laatste jaren een heel ander gezicht, als wel voor 20 jaar geleden. Kan het wel aan de slechte economische situatie liggen…??? Zo zie je als de spoeling dun word dan reageren de mensen en laten hun tanden zien. Waarom op Pechtold stemmen misschien is hij wel goed, maar kies toch liever op een Antilliaan. Waarom hebben de Antillianen geen politieke vertegenwoordiger een stem in het parlament net als in Zwitserland. Hier wonen er veel minder donkerkleurige mensen als in Nederland maar toch hebben de zogenaamde alochtonen (Afrikanen, Halfbloed zoals mijn kinderen, Albanezen, Turken Srilankezen, Chinezen, Latinos,) zich samen gedaan en hebben een vertegenwoordiger Ricardo Lumengo uit Angola in het Bundeshaus in Bern gekozen. Moet toch in Nederland ook mogelijk zijn…??? De Zwitser is zich allang bewust dat het een zwakte van het blanke ras is, zich altijd net een traditie de donkerkleurige mens te benadelen en te discrimineren, hindernissen in zijn weg te leggen, alleen dat de Nederlander zich er boven kan heffen. Dat is Zwak, en het draait zich alleen maar om macht en opressie, zo lang de blanke man de macht in handen heeft kan hij ons onderdrukken, en zolang hij ons onderdrukt behoud hij de macht in handen.
De Zwitser zou zich schamen zich op deze manier bloot te stellen, zich op dat niveau te begeven, en gaan veel beschaafder met dit probleem om. In Zwitserland zou niemand het wagen mij als Neger te betitelen, het zou een groot schandaal zijn en ik zou hem aanklagen en voor de wet winnen.
Nederigland word wakker die tijden zijn allang voorbij en ze komen ook niet terug. Niet in Zuid Afrika, Niet in Indonesien, niet in Suriname, niet op Curaçao, en niet in Nederland………Knoop dit nou eindelijk in jullie schedel ALLE MENSEN ZIJN GELIJK….!!!!!
Zorro, op 27-11-2013 om 20:21 schreef:
Zolang Curacao blijft weigeren mee te werken aan het hoofdpijndossier van criminele Antillianen en de ongelijke rechten bij immigratie in Nederland versus de eilanden Curacao, SXM en Aruba zullen figuren als Bosman ballonnetjes blijven oplaten. In plaats van onze lange tenen uit te schuiven zouden we beter naar de realiteit kunnen kijken en die is, dat alleen VVD en PVV iets willen en dat is ruim onvoldoende om iets te kunnen doen. Of all suckers moet Wilsoe ook weer z’n mond open doen, dat Nederland (=PVV+VVD??) ons niet wil en dat we onafhankelijkheid blijven willen en Rutte wacht maar op dat telefoontje. Nooit is besproken, dat we dan wel door andere (belangrijke) landen erkend moeten worden, want anders komen we net als Noord-Cyprus economisch en politiek in een isolement. Wilsoe heeft ook al niet zijn leeftijd en verleden mee dus laat die maar kletsen.
jasmin, op 27-11-2013 om 19:43 schreef:
ik moet lachen, waarom ? is men nu geschrokken, ik moet lachen
Chris, op 27-11-2013 om 18:45 schreef:
@ expats
Dat is geen segregatie beter gezegd geen racistische segregatie dat gebeurt over de hele wererld . Mensen die hier zijn ingeschreven in de ene rij en toeristen en tijdelijke bewoners in de andere rij dat heeft niks met segregatie te maken.
En over vestigingseisen zijn zelf door De Nederlanders die hier kwamen bedacht en dat is zo omdat Curacao een klein eiland is en als half NL hier wil komen emigregen dan wordt het een hele troep . Geen klein eiland kan een massa emigratie toestaan het eiland stort helemaal in elkaar.
Peerke, op 27-11-2013 om 17:23 schreef:
Dit heeft niets te maken met racisme o.i.d. Te maken. Dit is een reactie op Caracao welk op eigen benen wil staan. DUS OOK EEN EIGEN PASPOORT ! maar dan komt alles snel dichtbij en kan men niet meer terug; tja , beste is waarschijnlijk economisch gezien om bij Nederland te blijven horen !
wladimiro matos, op 27-11-2013 om 16:59 schreef:
@ Jochem
Als je tussen de lokale bevolking woont en je jezelf 1 voelt met de inheemse bevolking,
dan ben je geen MAKAMBA. Bo ta un di nos. Wij zijn allemaal Nederlanders
ondanks onze nuances.
De Hoeken en de Kabeljauwen waren allemaal Hollanders, al hebben ze elkaar bijna afgeslacht tijdens hun twisten.
Iemand die geboren is in Banda Bou is een Jiu di Korsou evenals een Otrabandista.
Expat, op 27-11-2013 om 16:22 schreef:
@chris
Goed opgemerkt. Bravo. Maar doet niets af aan mijn betoog over de segregatie tussen Curaçaoënaars en Makamba’s op Hato. Daarop gaarne je commentaar.
Makamba, op 27-11-2013 om 15:02 schreef:
Chako het is jullie eigen Wiels geweest die het idee van die ster heeft gelanceerd. Zie de protest manifestatie indertijd bij het WTC. Leg dat gegeven nu niet bij de Makambas en laten wij niet vergeten (wij vergeten het zeker niet) dat deze zelfde man ons gedreigd heeft met zijn bodybags die hij na het realiseren van zijn stupiditeit kinderachtig trachtte te veranderen in de zak van Sinterklaas. Nee Chako het is leuk geprobeerd, maar erg naïef.
zoistmaarnet, op 27-11-2013 om 15:00 schreef:
Wil niet steeds in herhaling treden maar als je de zaak vanuit de positie van Nederland eens gaat bekijken is het toch logisch dat sommige partijen daar steeds terugkomen op dezelfde afgezaagde retoriek!
Wij doen het steeds onszelf aan door constant dat onderscheidt te maken tussen de ”antilliaan” en de ”makamba”.
Keer op keer verzanden we wederom in ”zij tegen ons” of wordt wederom het oude stokpaardje de slavernij tevoorschijn gehaald als we ”onze zin” niet krijgen, keer op keer willen we ” onze eigen boontjes doppen” en bereiken we wederom niks.
Logisch dat men in Nederland dat gezeur weer eens beu zijn en terugkomen met allerlei regels en voorstellen, nu dus de paspoorten en het eeuwige ”de crimineel” terug sturen naar het eiland waar ze vandaan komen.
Laten we nou eens een keer aan beide zijden van de oceaan als volwassen mensen met elkaar omgaan en laten we van beide zijden eens van elkaar gaan leren ipv elkaar steeds af te vallen.
Laten we eens een keer accepteren vanuit de ”Antillen” dat we het niet alleen kunnen en de hulp die aangeboden wordt eens aan gaan wenden om iets goeds te doen en onze lange tenen eens te krommen als het nodig is.
Want wees eens eerlijk, wat hebben we in de loop der jaren gedaan om POSITIEF over te komen bij de Nederlanders en te laten zien dat we WEL als volwassenen met hen willen omgaan en zowel als politici en volk bezig zijn onze landen op te bouwen?
yukamba, op 27-11-2013 om 14:04 schreef:
Zie je..
Weer brult iedereen racisme.
Maar dit heeft niks met racisme te maken.
Welk ras is een antilliaan, mijn kinderen zijn ook yukorsow.
Het heeft te maken met gedrag.
Jacinto, op 27-11-2013 om 14:01 schreef:
Zeker weten dat de Antillianen die vooraanstaand in Nederland .
Blijven wel met de Nederlandse Paspoort .
Want volgens mijn je moet met hart en ziel contribueren in Nederland ,anders worden je niet geregistreerd als een Nederlanders
Chris, op 27-11-2013 om 13:41 schreef:
“Expat, op 27-11-2013 om 12:40 schreef:
Als je Curaçao binnenkomt is er rij voor de Curaçaoënaars en eentje voor de Makamba”s.”
dat is helemaal niet waar , er is een rij voor Residents en Nier Residents want amerikanen en venezolanen en colombianen en alle andere landen in het wereld zijn geen makambas en die gaan in die rij
Makamba, op 27-11-2013 om 13:23 schreef:
Het is de plicht van onze volksvertegenwoordiging om de bevolking van ons land weer een gevoel van veiligheid te geven en alle personen die proberen om ons te bedreigen, beroven, bestelen etc. in welke vorm dan ook, moeten als daar mogelijkheden voor zijn het land worden uitgezet. Het is dus de plicht van deze zelfde volksvertegenwoordiging om alle wegen te bewandelen om deze doelstellingen te realiseren dat is volgens mij ook een “eis” van een zeer groot deel van de Nederlandse bevolking.
Chaco, op 27-11-2013 om 13:08 schreef:
Hierna een Antillanenster? Zal de geschiedenis zich herhalen?
Irving, op 27-11-2013 om 13:00 schreef:
Ik moet altijd lachen als ik de reacties hier zie op zulk nieuws ;D
Deze proefballonnen zijn al eerder afgeschoten door Staten en Europa……..dus iedereen die meedoet met het geschreeuw laat zich eerder kennen. Ik ben het voor een keer wel eens met dhr Maaskant.
Expat, op 27-11-2013 om 12:40 schreef:
Als je Curaçao binnenkomt is er rij voor de Curaçaoënaars en eentje voor de Makamba”s.
Dus daar begint het onderscheid al door Curaçao tussen rijksgenoten!
Curaçao discrimineert ( ook).Vergeet ook de verschillen in vestigingseisen niet die Nederland en Curaçao aan elkaars inwoners stellen. Herinneren we mijnheer Wiels nog? Die kon er ook wat van.(en hij niet alleen). Boontje, loontje
Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!.
X, op 27-11-2013 om 12:05 schreef:
Oeps, de gezaghebber van Bonaire moet opstappen omdat ze niet aan het zwarte Pietenfeest wenst deel te nemen. Mevr. mocht haar eigen mening niet geven. Kan het nog gekker?
Verder heeft men het ook nog over haar ”gedrag”. Nou deze dame straalt een en al rust uit.
Philippe Maaskant, op 27-11-2013 om 11:53 schreef:
@Henki, kwestie van tijd…
De paspoortwet (Rijkswet) is onlangs aangepast. Het burgerservicenummer (voorheen SOFI nummer) komt ook op de NL paspoorten van Nederlandera in het buitenland…Ik heb zo het vermoeden dat iedereen die ooit in Nederland is ingeschreven geweest ook op Curacao het dus in zijn paspoort krijgt. Omdat in NL veel geautomatiseerde systemen zijn gekoppeld, denk ik dat dit heel fijn is voor de controles op Schiphol en de uitwisseling van fiscale en justitie gegevens.
Wie dus straks geen BSN nummer heeft in zijn op Curacao uitgegeven paspoort, die is kandidaat om als echte YDK getypeerd te worden. Daar kunnen ze dus straks even op letten.
De voorbereidingen zijn subtiel en stil aan de gang…
Jaap, op 27-11-2013 om 11:42 schreef:
Tja zo voel ik me ook als ik bij Hato sta bij residents en dan moet ik paspoort laten zien, sedula en zelfs verklaring van rechtswege.. en nu bij Kranshi moest ik bij verlengen van cedula ineens met mijn originele copie van verklaring van rechtswege komen…
Jochem, op 27-11-2013 om 11:18 schreef:
Pure racisme. Straks gekleurde ster erop met Antilliaan? Als Wilders aan de macht komt wordt het nog veel erger. Het 4e reich? Ben makamba en woon tussen de lokale bevolking. Voel me 1 met hen,.
Dan zeuren over de mentaliteit hier.De mentaliteit van Nederland is aan het afglijden naar ultra rechts. Wordt maar weer eens bewezen met het afwijzen van een sollicitant omdat hij een neger is. Ik schijt op Nederland en schaam me om Nederlander te zijn.
Saskia, op 27-11-2013 om 10:51 schreef:
volgens mij zijn ze echt gek geworden hier op Nederland. wel al die oostblokkers binnen halen die frauderen voor miljoenen. en dan je eigen mensen (want zo zie ik Antilianen) willen weren. en dan nog wat, hier in Nederland staat je bsn nummer in je paspoort en op curaçao enzo niet. war gaat het heen met Nederland?!?!?!?!
Qq, op 27-11-2013 om 10:49 schreef:
Terwijl uitsluiting op de arbeidsmarkt schering en inslag is.
GB, op 27-11-2013 om 10:32 schreef:
What’s next van die Bosman? Een herkenningsteken op je jas om die buitenlanders, Antillianen te herkennen op straat?
PVV, op 27-11-2013 om 10:29 schreef:
straks zal er een PVV wind gaan waaien in NL,lang leven de PVV.
Abraham Mossel, op 27-11-2013 om 10:26 schreef:
Koekie van eigen deeg noemen ze dit.?of niet dan,Asjes,Wilsoe,Monk,weilen Wiels PS Gerrit de Raaf & co,MFK,Cooper & co,MAN,Cova,Godett,Nelson en nog een steletje van die meelopende losers en voorstanders van NO.
Observator, op 27-11-2013 om 10:25 schreef:
De door dhr. Bosman voorgestelde aparte kleur (zonder andere consequenties) van het paspoort doet erg veel denken aan de gele jodenster van de nazi’s. Als het aan dhr Bosman ligt krijgen we nu dus een ‘caribisch kleurtje’ om ons te onderscheiden van de echte Nederlanders vrij van ‘buitenlandse smetten’.
Mark, op 27-11-2013 om 10:20 schreef:
Nederlanders die landgenoten terug in de tijd willen hebben… blijkbaar is er een tijdmachine in Den Haag, op naar de tijd voor 10-10-10,
Ben benieuwd naar het speciale Nederlanders paspoort, heeft vast een zwarte buitenzijde…
yoshi, op 27-11-2013 om 10:15 schreef:
Toen ik dit las kreeg ik gelijk een gevoel van weerstand. Dit kan toch niet? Dit is toch mensen profileren op basis van afkomst?
Ik dacht er iets verder over na….volgens mij ligt de situatie iets anders. Volgens mij is het al deels zo? We hebben toch ook een andere ID kaart? en een ander rijbewijs?
Ik weet niet wat ik erover moet denken.
Men zou ook kunnen zeggen, als je niks verkeerds doet heb je niks te vrezen?
Alleen waar ik bang voor ben is dat dit onderscheid wordt misbruikt…dat op basis van je paspoort je op schiphol altijd eruit wordt gepikt, of ook bij het aanvragen van een visum voor het buitenland moeite gaat krijgen….
Wat denken jullie?
ik weet het niet…
G, op 27-11-2013 om 10:15 schreef:
Willen ze met dit soort gedachtegang zaken doen met onze regio???
Alsof onze regio openstaat voor een land met zulke apartheidsgedachten binnen een koninkrijk. Onderschat onze regio (Zuid Amerika) niet !
Ik zie dit gedoe als een de zoveelste chantage. ”Word gemeente en je mag jouw rode NL Paspoort behouden.” Net zo’n neppe worst als met Bonaire destijds die nu een bijzondere gemeente is binnen het koninkrijk.
Daar trappen wij niet in, u mag uw paspoort HOUDEN!!!!!!
Bepaalde (zieke) figuren in de Ned. politiek doen niets anders dan haat en nijd zaaien in binnen en buitenland. En wie moet de plooien steeds glad strijken in het buitenland?
De Nederlandse economie zit in een neerwaartse spiraal sinds bepaalde typetjes het voor het zeggen hebben. De kruik gaat zo lang te water tot ze barst.
Titanic, op 27-11-2013 om 10:09 schreef:
Bij de laatste verkiezingen heb ik gestemd op Pechthold en ik raad iedereen op de Antillen aan hetzelfde te doen bij de eerst volgende verkiezingen. Hij is de enige die altijd zijn nek voor ons uit steekt.
Rauf Engels, op 27-11-2013 om 09:43 schreef:
En maar volhouden dat er geen sprake is van racisme is Nederland. Het kleuren van paspoorten als middel om afkomst te herkennen. Doet me denken aan de gele ster die de Joden niet zo lang geleden moesten dragen om ze makkelijker te herkennen met alle gevolgen van dien.
Philippe Maaskant, op 27-11-2013 om 09:31 schreef:
Toen Wiels nog luid tekeer ging tegen kolonialisme en racisme van Nederland en Schotte nog riep dat er en staatsgreep door Nederland werd gepleegd en Venezuela te hulp riep.
Toen Wilsoe fijn het OM dacht te passeren om Dos Santos aan zijn geld te helpen.
Toen de Koningin van de PS nog een onafhankelijkheidsverklaring uitgereikt kreeg..
Toen… was het een stuk makkelijker in Nederland om anti- Caribische maatregelen te bespreken en er door te krijgen.
Hoewel vrijwel alle mensen uit die conflictueuze tijd, Asjes, Schotte, Wilsoe, Constancia etc nog steeds politiek actief zijn, bakken ze nu zoete broodjes met Nederland. Onze Minister President loopt achter de Koning aan, kijkt poeslief naar Maxima en de regering vraagt Nederland weer om hulp. Curaçao is weer terug bij af…Hoezo onafhankelijkheid? Laat maar.. Sommigen hopen zelfs een (UPG) EU land te worden.
We hadden eerst de Bodybags van Wiels. Nu is de Zwarte Pieten discussie weer achter de rug, Het is weer rustiger. dus tijd voor olie op het vuur. Anders (zo denken de NL politici) gaat het er niet van komen en blijven we nog jaren wachten op het bekende Telefoontje aan Rutte dat we zelfstandig willen worden…
Bedoeling is duidelijk: Reactie uit Curaçao oproepen, zodat de zaak in de pers blijft en in NL steeds weer op “het probleem” kan worden gewezen. Een kaft om een paspoort heeft wettelijk geen impact. Mijn voorstel zou zijn: Niet tegenin gaan, maar vragen of de omslag zwart kan worden en dan trots daarop zijn.

Three Dutch political parties are launching today a proposal that has to do with rights and obligations of the Antilles and the Caribbean part of the Kingdom . The VVD wants another passport for citizens of Aruba , Curaçao and Sint Maarten . Writes Caribbean Network .
The VVD wants Aruba , Curaçao and Sint Maarten Egyptians get a passport adapted to make it easier to keep. Underprivileged Antilleans The PVV wants the islands off and has plans for a bill that allows the expansion of criminal Curaçaoans , Aruba and Sint Maarten Egyptians . The Christian Union proposes to set intended for a representative on behalf of the public bodies of the Netherlands a 151th seat in parliament : Bonaire , Saba and St. Eustatius .
VVD proposal
Residents of Aruba , Curaçao and Sint Maarten should receive . Adapted a Dutch passport as the VVD On the outside of the pass must be clear , for example, by the color of the cover , from which the land owner and comes within the Kingdom. VVD MP André Bosman imagine that today in the House during the debate on the budget Kingdom Relations .
clearness
He wants to achieve by that is immediately clear that someone is out of Aruba , Curaçao and Sint Maarten , which are independent countries within the Kingdom . Coming This fits in line with his private member’s bill , ” the Bosmanwet ” which disadvantaged Antilleans wants to ban from the Netherlands. This law imposes conditions on location in Netherlands for residents of the other three UK countries . Curacao example, could get that on the outside is dark , instead of dark red in Netherlands a passport. Aruba can be given a light blue card, just like the flag of the country. The color their identity must be recognizable , says Bosman .
own identity
Want to retain the Dutch passport , countries per se that’s fodder for a debate on its own identity that the Caribbean countries of the Kingdom now claim , says Bosman . The other passport that he proposes , moreover, gives the same rights as a ‘normal’ Dutch passport.
D66 : ‘ inappropriate ‘
D66 party leader Alexander Pechtold has no kind words for the VVD proposal to give . People from the Caribbean parts of the Kingdom custom passport In a speech at a conference in The Hague in the context of 200 years Pechtold Kingdom called the VVD plan to distinguish between Dutch ‘ inappropriate ‘ . Distinction within our Kingdom
” Liberal ?”
Pechtold : ” Where is the liberal VVD go? Since when watching the VVD even within our own kingdom to someone’s origin rather than the odds of each individual? The proposal of the VVD is painful . A passport adapted for people in the autonomous countries within our Kingdom is wrong symbolism . This proposal may regard me straight in the shredder . ” D66 parliamentarian Wassila Hachchi Bosman will ask what purpose his plan is . Hachchi : “People are all within our Kingdom Dutchman. The VVD achieved nothing with this plan , except divisive . I’m going to call Bosman his proposal immediately take back. ”
PVV idea
The PVV has long been of the opinion that the Netherlands should break . Ties with the Caribbean parts of the Kingdom This idea will be put today by Sietse Fritsma . Again on the agenda In addition, he wants it to be send to Curacao , Aruba and St. Maarten . Criminal Antilleans and Arubans in the Netherlands back possible Fritsma working on a bill for this. He announced this Wednesday .
Rita Verdonk
The proposal is consistent with the map of former VVD minister Rita Verdonk (Integration ) from 2007. However, this was limited only to young Antilleans and Arubans . According to the plan of Fritsma everyone should be , not just young people . Expelled from the Antilles or Aruba The shorter a person residing in the Netherlands , the smaller the penalty sufficient to return him or her intention . Legally this is possible , says PVV MP . According Fritsma criminal Antilleans cause major problems in the Netherlands .
‘ More control ‘
The Christian Union calls today for more accurate control of the 22,000 inhabitants of the Caribbean Netherlands . He wants to propose to set a delegate on behalf of the three islands. Additional seat in the House Gert -Jan Segers said this morning on Good Morning Netherlands radio show that he would like the islands also have a vote in the House . Honestly He hopes that such will be possible. Longer term
more on this
Bosman ‘ Passport proposal should lead to discussion ” – http://tinyurl.com/mofxvny
Bosman ‘ Passport proposal should lead to discussions ‘
Submitted : ” A passport , color ‘

« Less revenues reason layoffs UTSWladimir Balentien distinguished Japanese league »
38 Responses to ” Three new Hague plans for Antilleans ”
Jeroentje on 28-11-2013 at 09:21 wrote:
You hate makambas and Netherlands .. why not just be independent?
When the PS won the election , I heard from all sides that Curacao would be independent soon … I hear nothing more about
Tom Bell , on 28-11-2013 at 08:08 wrote:
VVD VERDOOLT AND HITS FROM THE COURSE OF OWN PRINCIPLES .
Tom Bell November 28, 2013 .
Three new Hague plans for Antilleans .
A Passport , a color.
Passports proposal should lead to discussions .
These were the cries of the last days .
Liberalism of the current VVD and André Bos , deviates from the principles so that one can speak of an anomaly afdeinzende quietly. In other words, a different creed , a sect ! Where is the Liberalism of Prof . Mr . P. J. Old and contemporaries such as Prof . D. Simons, Prof. . J. Witteveen , Mr. . Van Riel and H. Toxopeus ?
People who then dared to say : Modern Liberalism is an old principle in a new form , and that the Liberal principle in its premise is constant and has a resilience to repeatedly adjust to the time. The premise of the principle of the free development potential of every human being , without exception , and the promotion of independent force in society and tolerance .
Views of the current VVD proposal and people like Andre Bosman apparently experiencing a completely different Liberalism that wanders away from its own principles and principles. A Liberalism , which is based on discrimination , contempt and ” colored passports .
Where is Old Prof , Prof. D. Simons and Witteveen , van Riel and Toxopeus with their fascinating
progressive liberalism, the state of law it was abolished and the now erected between the ‘ haves and have-nots ” , should be demolished. Where does the time when Professor . Old claimed that the Liberal principles are unchanging and just an old principle in a new form ? Will the current VVD and André Bosman know ? Probably not. Their Liberalism is of an entirely different order , opportunism , discrimination , disrespect and selfishness !
Cpffie , on 28-11-2013 07:34 wrote:
This proposal of Dutch political party ( PVV / VVD ) sown more division . A country where there actually still there is a lot of distribution of on coping training in workplace , school , within the kingdom , etc. Netherlands can take an example of America USA where people including Puerto Rico , Hawaii and U.S. Virgin Islands freely received self guest if they are analfabeth allemal because they have the same rights as Americanen from the mainland they are just temporary American citizens and have American passport. Why politics Nerd Erland supposedly afraid to be for 1 % error islanders here this boy / adolescent have one hulpvtaag here they want to belong help us , guide us to work, education , home, garden and tree . stop this exclusion culture
Makamba , on 28-11-2013 at 06:36 wrote:
Dear Chris , your comment about on residents and non-residents is very naive . Be bandied about and find again in this discussion ( and carry that out ) that they Curaçao Curaçao and not Dutch , but owe if it does not work out for one reason or another . Then suddenly all Dutch and the difference between residents and nonresidents suddenly nonexistant .
And where you make you so busy , it was very recently ( emphasis was on ) a Curaçaoese politician who threw his Dutch passport in sushibak ( have it later removed again ) because yes , he still had what you call eh , I believe ” kisser so” .
Carlos Short on 27-11-2013 at 22:55 wrote:
Makamba and NEGRO , both a colored man can behave like a Makamba or a European Dutchman may be appointed as a Negro , it is not determinative of the color . It is a living institution and a certain social behavior . There is still more a country Makamba already a Negro country . I read the old hobbyhorse as ‘m talking about slavery . Try to bring the same to a jew and you ‘ll see the response . When it comes to genocide , one must be very sensitive and proceed carefully and choosing his words with respect. With a stamping, a nagging is just stupid , so that means never read , and hides behind his own stupidity , so admits being dumb. That the Dutchman I had eaten during the second world war bulbs never as a nagging afgedaan.Tussen 1500 and 1900 11.863 million people from Africa were stolen and enslaved , approximately between 9,600,000 and 10,800,000 are alive to come , and am getting talked about whining … are you still good sob … ? ? What kind of people are you actually started . But something like a Bodybag do get raised and very large built , while there was no question of a body bag . Well , listen, we kleurigen dark people are born into a body bags were our lives in the past slaves worth nothing , the Dutchman ever redone …. ? No, he has grabbed his hat and just walked out without consequences . Now it’s about who to send to the island where they come from. Criminals back Do you forget that we have become stolen and brought to this continent . How many Dutch Curaçao Papiamentu can talk … ? 100 might be just 10 , they belong to adapt. If all the Antillean criminals living in the Netherlands and may be because they are criminals , put out then how can there be so many Dutch Curacao live with that slaves Criminal History … ? There live about 80,000 Antilleans in the Netherlands in a nation of 17 million , which I treasure, but a good 10,000 Antilleans criminal. How can we expect criminals Dutch under 17 Millions of people … ? I find it disingenuous and stupid to believe that if you are at the airport in Curacao is that there is a queue for Makambas and one for Antilleans exists . How do you know if you do not get an advantage thereby , and then I never hear from you . Yes Jochem that brings it to the point , the Dutchman just do not realize how much he Hitler after his system does and more and more like him. That nagging Non recidents or kranchi I find very hypocritical , it’s just there for the Makamba it bothers him that all laws for all men are equal and that he can not live with. I have seen your faces worse at Kranchi and Emigration because you already had to wait your turn . Beat all others So you are very spoiled with unqualified for treatments. Now you are like all the others treat people and that hurts . I have lived so many years abroad and Switzerland do not even know what a BSN number is . For me there is a place for people Nr . but it is empty, I will inform me in this regard .
I would like to know whether Mr. Bosman is a jew , and whether he would appear as one on his jacket a yellow Star of David to sew . Still so fine I think Hitler would be really satisfied with your Dutch . If I read everything Hitler would have to be very loved in the Netherlands, but to give it something else . If South Africa , according to the Dutch Criminal wish all these racist Dutch had simply deported there was a great clamor and rebelled …. ? ? The Dutchman shows in recent years a very different face , as well as for 20 years . Could it be the bad economic situation are … ? ? So you see as the thin wash then get people react and show their teeth . Why vote for Pechtold maybe he’s good, but still prefer to choose an Antillean . Why do Antilleans no political representative voice in parliament as in Switzerland . Here there is much less dark-skinned people as living in the Netherlands but have called alochtonen ( Africans , Half-blood like my children , Albanians , Turks, Sri Lankan people , Chinese, Latinos , ) are done together and have a representative Ricardo Lumengo from Angola in the Bundeshaus in Bern selected . Should still be possible in the Netherlands ? … ? The Swiss has long been aware that it is a weakness of the white race , always just a tradition to penalize the dark-skinned man and discriminate , to impose itself only obstacles in his way that the Dutchman himself can raise above. That is Weak , and it turns just to power and opressie , as long as the white man ‘s power , he can suppress us , hands , and as long as he oppressed us, he maintains the power.
The Swiss would be ashamed in this way expose themselves to go to that level and go much more civilized with this problem . In Switzerland, no one would dare to pronounce me as the Negro would be a great scandal , and I would sue him and win the law .
Humble Country wake up those days are long gone and they do not come back . Not in South Africa , not in Indonésien not in Suriname , not on Curaçao , and not in the Netherlands ……… Knot this now finally in your skull ALL MEN ARE CREATED EQUAL …. ! ! !
Zorro, on 27-11-2013 at 20:21 wrote:
As long Curacao continues to refuse to cooperate with the headaches file criminal Antilleans and unequal rights in immigration in the Netherlands versus the islands Curacao and Aruba will SXM figures like Bosman bubbles remain plates . Instead of sliding our long toes could we look closer at the reality , which is that only VVD and PVV want something which is more than enough to do anything. Of all suckers should Wilsoe again doing his mouth open , the Netherlands ( PVV = + VVD ? ) Does not want us and that we continue to want independence and Rutte wait for that call . Never discussed , we need to be , to be approved by other ( major ) countries because otherwise we just like Northern Cyprus economically and politically isolated. Wilsoe has also not his age and past it so late that just chatting.
jasmin on 27-11-2013 at 19:43 wrote:
I have to laugh , why? one is now shocked, I have to laugh
Chris , on 27-11-2013 at 18:45 wrote:
@ expats
That is no segregation rather racist segregation that occurs throughout the wererld . People here are enrolled in one row and tourists and temporary residents in the other row that has nothing to do . Segregation with
And establishment requirements themselves by the Dutch who came here and figured that ‘s because Curacao is a small island and emigregen semi EN wants to come here, then it becomes a whole bunch. No small island can allow a mass emigration island collapses all together .
Peerke on 27-11-2013 at 17:23 wrote:
This has nothing to do with racism o.i.d. To make . This is a response to Caracao which would stand on its own. THUS AN OWN PASSPORT ! but then everything quickly close and you can not go back , well, probably best to stay economically belong Netherlands !
Wladimiro matos on 27-11-2013 at 16:59 wrote:
@ Jochem
If you live among the locals and you feel yourself one with the indigenous population ,
then you are not Makamba . Bo ta di un nos . We are all Dutch
despite our nuances .
Corners and Cods were all Dutch , though they have each other almost slaughtered during their quarrels .
Someone who was born in Banda Bou is a Jiu di Korsou as a Otrabandista .
Expat on 27-11-2013 at 16:22 wrote:
@ chris
Well noted. Bravo . But does not affect my argument about the segregation between Curaçao and Makamba at Hato . Then you please comment .
Makamba , on 27-11-2013 15:02, wrote:
Chako it has been your own Wiels that the idea of ​​the star has been launched. See the protest demonstration at the time when the WTC. Do not put that data now at Makambas and let’s not forget (we certainly will not forget it ) that this same man has threatened us with his body bags he childish after realizing his stupidity tried to change the bag of Santa Claus . No Chako it’s a nice try , but very naive .
zoistmaarnet on 27-11-2013 at 15:00 wrote:
Do not want to ever repeat steps but if you’re coming from the position of the Netherlands is looking at the case once it is logical that some parties have always come back to the same hackneyed rhetoric !
We always do it by ourselves constantly that differentiates to distinguish between the ” Antillean ” and ” makamba ” .
Time and time again we get bogged down in ” us versus them” or again the old hobbyhorse slavery brought out if we do not get ” our time” , every time we want ” our own affairs caps ” and once again we accomplish nothing.
Logical to whining again fed in the Netherlands and come back with all sorts of rules and proposals, now the passports and eternal ” the criminal” sent back to the island where they come from.
Let’s just take a time on both sides of the Atlantic as mature people interact with each other and let both sides go and learn more and lose weight . Instead of each other
Let’s accept for once from the ” West Indies ” that we not only can and help that is offered once to start pretending to do something good and curves when needed . Our long toes again
Because let’s be honest, what we have over the years done POSITIVE come across with the Dutch and show that we DO want to deal with them as adults and as well as politicians and people are busy to build our countries
yukamba on 27-11-2013 at 14:04 wrote:
You see ..
Weather roars everyone racism.
But this has nothing to do . Racism
Which breed is an Antillean , my children are also yukorsow .
It has to do with behavior .
Jacinto, on 27-11-2013 at 14:01 wrote:
Sure Antilleans who prominently in Netherlands .
Remain with the Dutch passport .
Because according to my heart and soul you have to contributing more in the Netherlands , otherwise you are not registered as a Dutch
Chris , on 27-11-2013 at 13:41 wrote:
” Expat , on 27-11-2013 at 12:40 wrote:
If you enter Curaçao ‘s line for Curaçao and one for Makamba ” s . ”
that’s not true, there is a line for Residents and Kidney Residents for Americans and Venezuelans and Colombians and all other countries in the world have no makambas and going in that row
Makamba , on 27-11-2013 at 13:23 wrote:
It is the duty of our parliament to give the people of our country a sense of security again, and all the people who are trying to threaten us, rob, steal , etc. in whatever form , should be as there are opportunities for the country turned off. So it is the duty of these same people’s representatives to take in order to achieve these objectives, all roads that is , I believe, a “requirement ” of a very large proportion of the Dutch population .
Chaco , on 27-11-2013 at 13:08 wrote:
Next, a Antillanenster ? Will history repeat itself?
Irving , on 27-11-2013 at 13:00 wrote:
I always laugh when I see the comments here on such news ; D
This trial balloons have already been fired by States and Europe …….. so everyone involved with the yelling makes himself known before. I for once agree with Mr. Maaskant .
Expat on 27-11-2013 at 12:40 wrote:
If you enter Curaçao ‘s line for Curaçao and one for Makamba ‘ s .
So there it begins by distinguishing between rich Curacao enjoyed it!
Curacao discriminates (also ) . Nor the Netherlands and Curaçao questions to each other people. Forget the differences in setting requirements We remind Mr. Wiels yet ? That was also what . ( And he is not alone ) . Boontje , what you deserve
What you do not want done to yourself , do not do that. Also another
X on 27-11-2013 at 12:05 wrote:
Oops , the Governor of Bonaire should resign because they do not wish to participate. Feast of the Black Piet Mrs. could not give her own opinion. Can it get any crazier ?
Furthermore, it has also left its “behavior” . Well this lady radiates sheer tranquility.
Philippe Maaskant on 27-11-2013 at 11:53 wrote:
@ Henki , matter of time …
The Passport Act ( Act ) has recently been updated . The citizen service number ( formerly social security number ) is also on the NL passports Nederlandera abroad … so I suspect that anyone who has ever been registered in the Netherlands have been in Barcelona so it gets in his passport . Because in NL many automated systems are linked , I think this is very nice for the controls at Schiphol and the exchange of tax information and justice .
Whosoever therefore will not be any Social Security number has been on Curacao issued passport , which is a candidate to be . Described as real YDK As soon as they can so pay attention .
Preparations are subtle and still going …
Jaap on 27-11-2013 at 11:42 wrote:
Well so I feel like I ‘m at Hato residents and then I have to show passports and even sedula statement of law .. and now at Kranshi I had to renew cedula once with my original copy of statement of law come …
Jochem on 27-11-2013 at 11:18 wrote:
Pure racism . Later colored star on it Antillean ? If Wilders comes to power will be much worse . The 4th reich ? Ben makamba and live among the locals . Feel one with them .
Then complain about the mentality hier.De mentality of Netherlands is already descending into the far right . Is proven once again by rejecting a job applicant because he is a Negro . I shit on Netherlands and ashamed to be Dutch.
Saskia on 27-11-2013 at 10:51 wrote:
I think they’re going nuts here at Netherlands . do all those eastern blockers get inside that defraud millions . and then your own people ( because as I see Antilleans ) want to keep . and then some , here in the Netherlands you are BSN number in your passport and curaçao not so . War does it go with the Netherlands ! ! ! !
Qq on 27-11-2013 at 10:49 wrote:
While exclusion in the labor market is rife .
GB on 27-11-2013 at 10:32 wrote:
What’s next for the Bosman ? A recognition stabbing on your jacket to foreigners , to recognize on the street? Antilleans
PVV on 27-11-2013 at 10:29 wrote:
will soon be a PVV wind will blow in NL , long live the PVV .
Abraham Mossel on 27-11-2013 at 10:26 wrote:
Koekie of their own medicine , they call it . ? Do not you , Asjes , Wilsoe , Monk , weilen Wiels PS Gerrit Raven & co , MFF , Cooper & Co. , MAN , Cova , Godett , Nelson and another steletje of those pedestrian losers and proponents of NO .
Observer on 27-11-2013 at 10:25 wrote:
By mr. Bosman proposed separate color (without other consequences ) of the passport looks very much like the yellow star Jews from the Nazis . If it is up to Mr Bosman So now we get a caribbean tan ” to distinguish them from the real Dutch free of” foreign intertrigo us.
Mark on 27-11-2013 at 10:20 wrote:
Dutch countrymen who want … back in time, apparently there is a time machine in The Hague , at the time of 10-10-10 ,
‘m Curious about the special Dutch passport , must have a black exterior …
yoshi on 27-11-2013 at 10:15 wrote:
When I read this I was like a feeling of resistance. This can not? This is yet people profiling based on ethnicity ?
I thought anything more about it …. I think the situation is slightly different. I think it is already partly so ? Yet we also have a different ID card? and another license?
I do not know what to think about it .
One could also say, if you do nothing wrong you have nothing to fear?
Just what I fear is that this distinction is being abused … you always stolen , or even going to get …. difficulty in applying for a visa abroad out based on your passport at Schiphol
What do you think?
I do not know …
G on 27-11-2013 at 10:15 wrote:
Do they want with this kind of thinking to do business with our region ? ?
As if our region is open to a country with such thoughts apartheid within a kingdom . Underestimate our region ( South America ) do not !
I see this thing as one another blackmail . ” Word town and you may keep your red NL Passport . ” Just such as fake sausage with Bonaire then who is now a special municipality within the kingdom .
Since we do not buy it , you can KEEP your passport ! ! !
Some (sick ) figures in Ned . politics do nothing but hatred and envy sow at home and abroad . And who the folds must always smooth abroad?
The Dutch economy is in a downward spiral since some cameos have the say . The pitcher goes to water until they burst .
Titanic , on 27-11-2013 at 10:09 wrote:
At the last election I voted in Pechthold and I recommend anyone in the West Indies to do at the next election . The same He is the only one that always sticks out his neck for us .
Rauf English on 27-11-2013 at 09:43 wrote:
And but insist that there is no racism is Netherlands . The passports of colors as a means to recognize . Origin Reminds me of the yellow star that Jews were not so long ago wear easier to identify with all the consequences it.
Philippe Maaskant , on 27-11-2013 09:31 wrote:
When Wiels still loudly railed against colonialism and racism in the Netherlands and Schotte yelled that coup and the Netherlands was committed and to help called Venezuela .
When Wilsoe fine the prosecution thought to pass to help . Dos Santos on his money
When the Queen of the PS a declaration of independence was issued ..
Then … it was a lot easier in the Netherlands to discuss anti – Caribbean measures and to get .
Although almost all people who discordant time Asjes , Schotte , Wilsoe , Constancia etc still politically active , they are baking sweet rolls with Netherlands . Our Prime Minister is behind the King on , looking sweetly at Maxima and the Netherlands Government asks for help again . Curacao is back to square one … Why independence? Never mind .. Some even hope to become EU country . One ( UPG )
We first had the Bodybags of Wiels . Now the Black Petes debate behind us , It is quieter . so time for fuel to the fire . Otherwise (as politicians think the NL ) is not about to come and we are still years away in the famous Phone call to Rutte that we want to be independent …
The intention is clear : Reaction from Curaçao calls, so the case remains in the press and in NL can be made to the ” problem” again and again . A cover for a passport has no legal impact. My suggestion would be: Do not resist it , but questions whether the cover can be black and then be proud of it .

THANK GOOGLE 4 THE TRANSLATION, I’M TOO TIRED OF THE KUTTE KABINET, TO WASTE 20 MINUTES OF MY LIFE DILIGENTLY TRANSLATING THIS RACIST BULLSHIT.
THE DUTCH DON’T LIKE DARK PEOPLE, BUT THE LIKE TO LIVE IN THEIR LANDS AND TRY TO RULE THEM…….SIMPLE

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s